Mencapai Dua Kerjasama Antara Jepun Dan Brazil Dalam Penggantian OptimumNano Dipercepatkan Pembangunan Pasaran Penyimpanan Tenaga Luar Negara

- May 10, 2018-

Dalam masa terdekat, OptimumNano mempunyai tenaga kuda yang sangat tinggi dalam pasaran simpanan tenaga. Sejak awal tahun ini, berikutan kerjasama strategik dengan China Tower, Zhongshan Greenbo dan Xi'an Zhongshang dalam bidang penyimpanan tenaga, pada 9 dan 10 Mei, OptimumNano menandatangani perjanjian kerjasama strategik dengan CONNEXX SISTEMS Jepun dan Electro CELL Brazil, masing-masing . , mempercepat pengembangan pasaran storan tenaga di luar negara.


Pada pagi 10 Mei, OptimumNano menandatangani perjanjian kerjasama strategik dengan CELL ELECTRO Brazil. Kedua-dua syarikat itu akan bersama-sama menggalakkan stesen janakuasa tenaga optimumNano 1MWH, sistem penyimpanan tenaga rumah dan pek bateri fosfat besi litium untuk pasaran forklift elektrik di pasaran Brazil. Pada majlis kerjasama strategik, kedua-dua pihak juga menandatangani kontrak perolehan untuk tahun 2018, yang membawa kepada pemasangan dua projek 500KWH dan satu projek demonstrasi loji tenaga penyimpanan 250KWH di Brazil.


1525934718489577.png

OptimumNano mencapai kerjasama strategik dengan ELECTROCELL

Difahamkan bahawa ELECTRO CELL Brazil adalah sebahagian daripada Kumpulan IPA Brazil. Kumpulan ini ditubuhkan pada tahun 1950. Bidang perniagaannya meliputi infrastruktur, minyak, gas asli, bahagian auto, dan penyelidikan dan pembangunan teknologi baru. Perolehan tahunannya ialah US $ 800 juta. ELECTRO CELL adalah peneraju global dalam teknologi sel bahan api dan telah memenangi pelbagai anugerah. Ia mempunyai makmal R & D sendiri di University of Sao Paulo, Brazil.


Amerika Latin adalah pasaran penyimpanan tenaga yang paling menjanjikan. Chile, Mexico, dan Brazil semuanya dilihat sebagai tempat panas bagi pembangunan tenaga boleh diperbaharui dan simpanan tenaga. Kerjasama strategik dengan OptimumNano dalam bidang penyimpanan tenaga merupakan satu lagi bidang baru untuk kepelbagaian ELECTRO CELL, yang akan membantu merebut pasaran simpanan tenaga Brazil.


Sebagai salah satu syarikat yang paling awal untuk menyelidik dan membangunkan bateri kuasa kenderaan tenaga baru di China, dan salah satu syarikat pertama untuk mencapai aplikasi skala dan batch, OptimumNano telah dibajak lebih dari sepuluh tahun dalam bidang bateri kuasa, dan telah teknologi terkumpul yang kaya, dengan produk yang meliputi pengangkutan, penyimpanan tenaga dan komunikasi. Stesen pangkalan, bekalan kuasa permulaan dan bidang lain.


Kekuatan R & D OptimumNano yang kuat, teknologi produk canggih dan aplikasi pasaran yang luas telah memenangi pengiktirafan sebulat suara dari pelanggan di rumah dan di luar negara. Hanya hari sebelum, pada petang 9 Mei, OptimumNano dan SISTEM CONNEXX Jepun juga mencapai kerjasama strategik dalam bidang penyimpanan tenaga. Menurut perjanjian itu, kedua belah pihak bersama-sama mengembangkan dan merancang sistem penyimpanan tenaga rumah 10KWH di Jepun dan pasaran China. Di peringkat awal, mereka dijangka mempromosikan 10,000 unit di pasaran Jepun. Pada masa yang sama, kedua-dua pihak juga telah mencapai bekalan kuasa mula 12V, bateri permulaan hibrid mikro 48V, dan kenderaan pelengkap mudah alih dalam bidang automotif. Niat untuk bekerjasama.1525934785736595.png

Upacara menandatangani kerjasama strategik OptimumNano dan CONNEXX


Menurut data itu, CONNEXX SYSTEMS Corporation Jepun adalah pakar teknologi bateri terkemuka di Jepun. Encik Sakamoto mengasaskan syarikat teknologi jenis R & D pada tahun 2011, dengan fokus pada penyelidikan dan pembangunan sistem bateri, teknologi bahan bateri, dan teknologi bateri generasi akan datang. Ia adalah medan bateri Jepun. Permulaan berteknologi tinggi berteknologi tinggi telah dipilih pada November 2017 oleh Japan Economic News, media ekonomi yang paling berwibawa di Jepun, sebagai salah satu daripada 108 NEXT Unicorns di Jepun. Teknologi mengikat lithium syarikat, bateri super litium, dan teknologi sel bahan api pepejal adalah sejajar dengan dasar perindustrian China dan mempunyai ruang pasaran yang besar di China.


Encik Sakamoto, Ketua Pegawai Eksekutif CONNEXX SYSTEMS, menyatakan bahawa untuk memperluaskan pasaran untuk aplikasi tenaga baru, SYNEXX SYSTEMS telah mencari rakan kongsi yang cemerlang di pasaran antarabangsa dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Kerjasama dengan Wattema, sebuah syarikat bateri terkemuka di China, akan mempercepat pembangunan syarikat penyimpanan storan tenaga China, melalui pembangunan bersama produk storan tenaga dan pengukuhan pertukaran teknikal antara kedua-dua pihak, yang akan membantu menaik taraf dan mengoptimumkan mereka teknologi bateri masing-masing dan bertembung dengan api teknologi baru. .


Dalam bidang penyimpanan tenaga, OptimumNano mempunyai kelebihan yang kuat dan asas pasaran yang kuat. Pada masa ini, ia telah berjaya menubuhkan empat sistem aplikasi simpanan tenaga untuk sistem storan tenaga storan tenaga, sistem storan tenaga mudah alih, sistem penyimpanan tenaga rumah dan sistem pemantauan operasi. Inovasi teknologi penyimpanan tenaga, yang pertama mewujudkan institut penyelidikan tenaga penyimpanan, dengan pengumpulan teknologi untuk membina stesen janakuasa storan tenaga. Produk simpanan tenaga meliputi lebih daripada 40 negara dan wilayah seperti Amerika Syarikat, Eropah Barat, Australia, India dan Korea Selatan.


"Sebelum produk penyimpanan tenaga luar negara Waltmar memberi tumpuan kepada jualan, dua perjanjian kerjasama strategik yang dicapai adalah kerjasama yang menyeluruh, dan mereka adalah kerjasama eksklusif dalam bidang aplikasi storan tenaga. Ia adalah simpanan tenaga untuk OptimumNano. Peningkatan strategik dalam pembangunan pasaran merupakan langkah penting untuk strategi pengantarabangsaan Waltmar, "kata pengurusan kanan Wattmar.


Menurut laporan media asing, International Finance Corporation (IFC) mengeluarkan 2017 "Trend Pengembangan Tenaga Penyimpanan dan Peluang dalam Pasaran Muncul". Menurut laporan itu, dalam tempoh lima tahun akan datang, storan tenaga akan berkembang pesat di pasaran baru muncul dengan kadar pertumbuhan 40%, dari 2GW semasa hingga 80GW. Kerjasama strategik antara Wattmar dan kedua-dua syarikat di Jepun dan Brazil, sambil menggabungkan teknologi dan kedudukan pasaran masing-masing, bersama-sama dengan kerjasama kerjasama antara kedua-dua pihak, akan membantu menggalakkan kedua-dua pihak untuk merebut pangsa pasaran stok tenaga global.