Seorang Jurutera Bersepadu PACK Dalam Mata Dari Pameran Auto Shanghai

- May 06, 2017-

Berhampiran Pusat Ekspo Nasional Shanghai mengadakan pameran auto dua tahun, dan sekarang saya akan membawa anda ke pameran, termasuk BMW, Volkswagen, Cadillac, BYD dan kenderaan tenaga baru yang lain, dalam PACK dan bateri, apakah ciri-cirinya The

Seorang jurutera bersepadu PACK di mata pameran kereta Shanghai

BMW i3

I3 adalah pengertian sebenar pengeluaran BMW kenderaan elektrik tulen. Bagi i3 sebelum naik taraf pada 2016, perbatuan ialah 81 batu / 130 km (33 batu / 114 km), jumlah pek bateri ialah 22kWh, kapasiti ialah 60Ah, jumlah voltan 353V; jumlah berat pek bateri ialah kira-kira 235kg.

Bateri BMW i3 yang digunakan dalam shell aluminium NCM persegi, yang disediakan oleh Samsung SDI, voltan undian 3.7V. Pek bateri I3 terdiri daripada lapan modul, setiap modul mempunyai 12 bateri, sejumlah 96 bateri, menggunakan satu siri cara.

Seorang jurutera bersepadu PACK di mata pameran kereta Shanghai

Proses modul bateri BMW i3 adalah kira-kira: bateri pada bahan, pembersihan plasma, salutan, menyusun, kimpalan plat sisi, ujian penebat, kimpalan Busbar, ujian EOL dan sebagainya. Hari ini, banyak barisan pengeluaran automatik keras shell domestik dimodelkan pada reka bentuk asal barisan pengeluaran automatik automatik BMW dan Lai Si (sekarang KUKA) untuk reka bentuk ATL untuk menyediakan garis pengeluaran automatik.

Sebenarnya, kebanyakan teknologi automotif adalah keperluan untuk mengesahkan masa, pengeluaran bateri tenaga baru di dalam kereta pada penghasilan bertahun-tahun, parameter proses untuk penggunaan daya tahan adalah pengumpulan yang berterusan proses, antara bateri Komponen, kaedah kimpalan shell modul, parameter kimpalan BUSBAR, dan lain-lain akan memberi kesan kepada produk.

Banyak penambahbaikan dan penyelesaian yang memerlukan pengalaman sedikit demi sedikit untuk diterokai, yang banyak permintaan untuk pelanggan barisan pengeluaran mempunyai kes matang sebab-sebab masa lalu.