300Wh / Kg teknologi maju bateri

- Mar 09, 2017-

Baru-baru Chinaand #39; s litium industri summit diadakan di Guangzhou. Pakar-pakar industri yang lebih daripada 400, wakil-wakil perniagaan berkumpul bersama-sama untuk membincangkan pembangunan litium dan industri automotif tenaga baru.

Pada sidang kemuncak, Jiangsu Taixing Pengerusi tenaga baru Dr. Ma Xin diterbitkan andquot; 300wh / kg kuasa bateri advanced bahan analisis teknologi, andquot; ucapan dasar. Dr. Ma Xin ialah wakil Cina para saintis cemerlang dari Amerika Syarikat, ucapan, Dr. Ma diperkenalkan tenaga baru dalam produk utama dan teknologi, analisis tempoh beberapa tahun akan datang trend pembangunan litium, perkongsian mereka sendiri bateri yang bertenaga tinggi daripada cabaran teknologi penting dan graphene dan lain-lain topik panas.

300Wh / kg teknologi maju bateri

2016 - 2018 litium bateri pembangunan ramalan

Dengan perkembangan pesat kenderaan tenaga baru, kuasa bateri dalam syer pasaran litium berkembang. Menurut Dr. Ma Xin diperkenalkan, dengan pembangunan kenderaan tenaga baru, masa depan kuasa bateri dan bateri Menyimpan bateri akan menjadi lebih tinggi dan lebih tinggi, menjelang 2020, kuasa bateri akan kira kira-kira 63%, bateri simpanan tenaga yang akan mencecah 17% di

MA Xin pada trend pembangunan litium tempatan diramal, Dr. Ma percaya bahawa kadar pertumbuhan masa depan kuasa bateri akan mencapai 70%, kenderaan tenaga yang baru akan menjadi titik utama pertumbuhan kereta penumpang dan kenderaan logistik dan bidang-bidang lain. Dengan itu mengangkat bateri tiga yuan, dalam beberapa bulan kebelakangan, suara di yuan tiga bateri semakin tinggi dan lebih tinggi, Dr. Ma Xin yang dijangka pada 2018 dijangka melepasi bateri litium bateri litium, dan dia juga berkata, dengan perkembangan pesat kapasiti pengeluaran, bateri low-end cepat menghadapi lebihan, industri laut merah.

Kutub negatif adalah hala tuju tenaga yang tinggi daripada penemuan bateri

Countryand #39; s sokongan padu dalam tahun-tahun kebelakangan, Chinaand #39; s litium dan kenderaan tenaga baru dalam pengeluaran kapasiti telah membuat sebuah lompatan besar, tetapi kurang kemajuan teknologi teras. Di bawah tekanan tinggi kapasiti pengeluaran, untuk meningkatkan ketumpatan tenaga adalah pilihan yang tidak dapat dielakkan dalam industri, yang, ramai orang akan menumpukan ternary dan litium fosfat besi dan lain-lain bahan katod. MA Xin yang lakukan tinggi daripada bateri, bahan-bahan yang positif dan negatif, electrolytes, diaphragms, baru bateri teknologi adalah sangat penting, tetapi bahan katod telah menemui sebuah cerutan, ianya sukar untuk lompat kualitatif, tetapi terdapat banyak bahan-bahan yang positif untuk meningkatkan katod ruangan, beliau diadili yang selepas 10 tahun boleh digunakan pada bateri bebas-lithium-ion sistem sulfur litium bateri, bateri litium Penyaman , tetapi mengambil kira bateri litium berasaskan silikon akan menjadi satu kelebihan kos besar, majoriti 20 tahun permohonan sejagat masih digunakan berasaskan silikon negatif bateri.

Berasaskan silikon negatif bateri merupakan tumpuan orang ramai dalam dua tahun lepas, bateri litium data belajar bahawa bateri berasaskan silikon telah seluruh dunia yang perlu untuk menyelesaikan masalah, terutamanya 1000mah berkapasiti tinggi / perintah g negatif berasaskan silikon, dahulu tidak dapat dalam pertuduhan itu industri semasa tinggi dan melaksanakan kitaran, kitaran stabil lebih daripada 1000 times , Dr. Ma Xin diasaskan tenaga baru tempahan dibuat satu kejayaan, penyelesaian yang asas kepada kestabilan yang berkapasiti tinggi berasaskan silikon negatif pengeluaran besar-besaran, asas pemimpin yang negatif, di mesyuarat, Xin Ma yang diperkenalkan baru tenaga silikon katod bahan yang semasa dengan Tahunan untuk keluaran sebanyak 30,000 tan, yang boleh dilakukan untuk rakan kongsi kontrak dalam bekalan stabil tepat pada masanya , Baotuibaohuan, memberi penyelesaian bateri asas Program, pakej rakan-rakan untuk membuat berkelayakan tinggi khusus tenaga bateri, menjadikan pihak ketiga pengesanan oleh 300wh / kg atau lebih stabil pengeluaran bateri tinggi tenaga yang tertentu, boleh menyokong kenderaan elektrik perbatuan pengecasan 200 ke 300 km ke 700 ke 1000 km.

Graphene dan lain-lain salah konsep bateri dan spekulasi

Akhirnya, Ma Xin graphene, olefins, litium bateri udara dan industri-industri lain dan lain-lain topik panas diterbitkan pemandangan. Pada masa ini pasaran panas goreng graphene bateri, Terdapat khabar angin, andquot; bateri graphene 3 saat boleh dicas sepenuhnya, mengenakan kuasa lari 1000 km, graphene disalut dengan fosfat besi litium amat positif, bersalut positif graphene ternary, lebih baik; Kutub negatif boleh menggantikan penggantian silikon, andquot; MA Xin fikir Penyata tersebut adalah betul.

Beliau menjelaskan graphene itu tidak mempunyai litium tertanam dan de tertanam, graphene bersalut litium besi fosfat, hanya sedikit boleh meningkatkan prestasi pengecasan, sebagai karbon nanotiub yang baru; dan graphene bersalut ternary bahan katod, salah, penurunan prestasi; katod grafit bersalut graphene, sudah matang, Syarikat Jepun telah melakukan MCMB yang telah sangat matang, tetapi keupayaan telah mencapai had. Batas kapasiti katod grafit 370, dan silikon 4200, dan kita telah dilakukan lebih daripada 2000 mah / g perbezaan adalah sangat jauh, dan negatif berasaskan silikon kos kelebihan adalah lebih banyak dan lebih jelas, adalah dengan menggunakan silikon dan bukannya grafit dan graphene Rather daripada seterusnya.

Untuk bateri litium panas hari Dr. Ma Xin juga menyatakan pandangan mereka, Ma Xin berkata bahawa di Amerika Syarikat dan China, Terdapat juga bunyi bising dalam litium bateri, berkata program bateri yang bertenaga tinggi, tetapi rumusan ini adalah salah. Kecekapan tenaga bateri litium udara adalah kestabilan yang rendah, miskin, IBM sebagai sebuah syarikat pula tidak terlibat dalam diterajui bateri, dari satu perbezaan praktikal adalah sangat jauh, mereka juga tahu bahawa ketidakstabilan kosong litium, tetapi juga dibuat litium bateri udara, lagi tidak matang, miskin, letupan; litium tulen katod adalah juga jauh dari mencapai tempoh matang, kitaran dan Keselamatan adalah lemah; yang hanya matang adalah kami katod silikon dan silikon + generasi negatif.