Litium 2017 pada separuh pertama emas empat utama bahan sedutan lebih 51 bilion

- Jul 27, 2017-

Menurut pelan, menjelang tahun 2020 di China baru tenaga kenderaan akan sampai 2 juta jualan tahunan. Adalah dijangka bahawa permintaan terhadap bateri kuasa dalam tempoh beberapa tahun akan datang adalah masih sangat besar. Orang dalam menjangkakan permintaan 2017 China untuk kuasa bateri akan meningkat kepada 31GWh, menjelang tahun 2020 permintaan untuk tenaga bateri akan sampai ke 125Gwh. Dengan peningkatan dalam permintaan terhadap kuasa bateri, industri litium terikat bagi mengiringi Majlis tertentu dalam trend perkembangan pelaburan besar-besaran, pelaburan masa depan pasaran modal dalam kuasa bateri akan dipercepatkan lagi.

litium 2017 pada separuh pertama terhadap bahan-bahan utama yang empat, "sedut emas" lebih 510.33 bilion

Pasaran bateri litium-ion global kepada saluran pembangunan berkelajuan tinggi, pasaran bateri litium domestik untuk mengekalkan pertumbuhan yang tinggi, bahan-bahan bateri litium akan terus memberikan manfaat kepada. Mengikut anggaran, "tiga belas lima" tempoh, di dalam negeri purata kadar pertumbuhan tahunan litium bateri lebih daripada 25%. Litium bateri katod huluan material, katod material, elektrolit, diafragma industri akan terus mendapat manfaat daripada pertumbuhan permintaan bateri litium.

Menurut statistik lengkap, separuh pertama 2017, yuan domestik ultra-51.33 bilion dana ke dalam empat bidang utama bahan litium.

Katod industri "sedut emas" melebihi 15.534 bilion yuan

"Ternary penting dan litium besi fosfat yang akan menjadi arus perdana"? Walaupun perbahasan mempunyai sejarah yang panjang, tetapi kedua-duanya adalah masih kelebihan mereka sendiri di kawasan yang berbeza. Pada masa ini, pengeluar bahan katod China mempunyai kira-kira 200, pengilang-pengilang utama sepuluh yang mewakili kira-kira 70% pasaran saham, kilang-kilang kecil baki ramai, persaingan. Mendapat manfaat daripada permintaan hiliran bagi pertumbuhan industri litium, perusahaan bahan katod dalam pertandingan ini untuk terus hidup, melalui langkah memperkembangkan berterusan kapasiti pengeluaran, dengan matlamat untuk mempertingkatkan pasaran saham.

Teknologi anda melabur 1 bilion yuan pengembangan bahan katod berprestasi tinggi litium-ion

15 Mac, 2017, Guizhou Anda teknologi tenaga Co., Ltd. litium-ion bateri katod bahan projek dimulakan.

Difahamkan bahawa projek ini melibatkan pelaburan sebanyak 1 bilion yuan, merancang dijangka siap pada 2020 semua. 2018 merancang untuk membina sebuah projek untuk menghasilkan 15,000 tan bahan katod. Selepas selesai projek, teknologi Anda akan mencapai pengeluaran tahunan sebanyak 50,000 tan pelopor penting katod dan pengeluaran tahunan sebanyak 45,000 tan skala pengeluaran bahan katod berprestasi tinggi lithium-ion, dijangka mencapai 5 bilion nilai keluaran tahunan Yuan.

Hua kertas kobalt nikel pelaburan 5 bilion yuan pengeluaran baru tenaga bateri bahan projek

1 April 2017, Hua kertas kobalt nikel pengumuman yang akan melabur 5 bilion yuan untuk baru tenaga bateri bahan projek pembinaan.

Adalah difahamkan bahawa tempoh pemulihan pelaburan projek 8.1 tahun, projek disiapkan dan letakkan ke dalam pengeluaran akan mencapai hasil jualan tahunan 2.138 bilion yuan.

Rong Li Lithuan dibangkitkan 268 juta yuan untuk membeli air garam huluan sumber perusahaan

5 April 2017, industri litium Rongli mengumumkan bahawa Syarikat yuan 38 / harga saham sebanyak 706.25 juta saham diterbitkan berjaya untuk mengumpul dana 268 juta yuan. Hasil yang akan digunakan untuk mengumpul dana untuk anak Jiujiang Ronghui, Ronghui Tibet, pembelian perusahaan sumber air garam huluan, dan untuk menampung modal kerja.

Pelaburan Xiangtan Dianhua 29 juta yuan memulakan operasi tinggi - prestasi litium mangan oksida katod bahan

9 April 2017, Xiangtan pengumuman elektrokimia, bersetuju untuk memegang subsidiari Jingxi elektrik melabur 29 juta yuan untuk membina pengeluaran tahunan sebanyak 6,000 tan litium berprestasi tinggi mangan oksida katod bahan projek, adalah pada tahun 2017 Jun percubaan operasi.

Pelaburan litium Yongzheng 102 juta yuan untuk membina projek Hidroksida litium bateri gred

April 1917, oleh itu Zhejiang Quzhou Yongzheng litium Technology Co., Ltd. untuk melabur dalam Aras bateri litium Hidroksida litium karbonat projek pembinaan mula asas.

Adalah difahamkan bahawa jumlah keluasan ekar 12.24 projek, jumlah pelaburan sebanyak 102 juta yuan, selepas selesai pengeluaran Tahunan akan mencapai 5,000 tan.

Pada masa ini, Reka bentuk projek, pesanan peralatan sedang dijalankan.

Pelaburan industri Tian Qi Li yuan 1.65 bilion untuk membina projek Hidroksida litium

21 April 2017, Tian Qi litium mengeluarkan notis yang akan membina projek Hidroksida litium.

Difahamkan bahawa projek untuk menumpukan spodumene kimia gred (kandungan oksida litium nominal sebanyak 6.0%) sebagai bahan mentah, pelaburan 1.65 bilion yuan, projek tersebut selesai dengan pengeluaran tahunan sebanyak 24,000 tan Hidroksida bateri litium.

Guodian elektrik untuk membina nikel Hidroksida kobalt mangan projek

25 April 2017, Guoguang elektrik dan Tianyuan Kumpulan menandatangani "Perjanjian rangka kerja kerjasama", kedua-dua pihak berhasrat untuk pelaburan ekuiti dan lain-lain bentuk kerjasama, pelaburan dan pembinaan Yibin "dengan pengeluaran tahunan sebanyak 20,000 tan nikel Lot kobalt Hidroksida / nikel Hidroksida kobalt dan aluminium projek "dan" untuk keluaran tahunan sebanyak 20,000 tan nikel kobalt mangan oksida / nikel kobalt aluminat litium projek. "

Sturland melabur AS $ 5 bilion untuk menghasilkan bahan-bahan katod fosfat

4 Mei 2017, Timbalan Pengurus Besar Sri Lanka Li Zhigang berkata, Stran akan menggunakan lokasi geografi Hubei dan sumber-sumber tempatan fosforus, di tengah-tengah China untuk mewujudkan pengeluaran bahan asas positif.1500535569786070361.jpg

Difahamkan bahawa asas meliputi kawasan seluas 500 ekar, jumlah pelaburan sebanyak 5 bilion yuan, dibahagikan kepada tiga fasa dalam masa tiga hingga lima tahun, kapasiti pengeluaran akan mencapai 100,000 tan, dijangka pada penghujung 2017 a 30,000 tan bahan katod fosfat w sakit sampai ke pengeluaran. Data menunjukkan bahawa pembinaan asas sebelum pembinaan pangkalan di Tianjin telah diletakkan dalam operasi di Tianjin, kini mempunyai pengeluaran tahunan sebanyak 10,000 tan kapasiti pengeluaran.

Haopu Rui pelaburan tenaga baru sebanyak 1.1 bilion yuan untuk membina bahan-bahan yang positif projek

April 8, 2017, dengan pelaburan tenaga baru Haopu dalam Hohhot Jinshan Hi-tech zon pembangunan perindustrian, di Taman industri automotif tenaga baru satu projek penting yang positif secara rasminya memulakan operasi.

Adalah difahamkan bahawa jumlah pelaburan sebanyak 1.1 bilion projek, pembinaan kilang pengeluaran empat, Semua dibina selepas selesai pengeluaran tahunan sebanyak 40,000 tan bahan litium besi fosfat katod, nilai output 3.8 bilion.

Bilakah peningkatan Sains dan teknologi untuk melabur 105 juta yuan untuk mengembangkan penghasilan bahan katod baris projek

April 12, 2017, Bilakah kenaikan pengumuman Sains dan teknologi yang akan penuh milik anak syarikat Jiangsu Dangsheng bahan teknologi Co., Ltd. diri pembiayaan, pelaburan dan pembinaan "Jiangsu Bilakah fasa kedua baru kuasa litium katod barisan pengeluaran bahan projek pengembangan teknologi transformasi"yang

Difahamkan bahawa projek tersebut akan dilaksanakan langkah demi langkah, fasa pertama melibatkan pelaburan sebanyak 104 juta yuan, akan membina pengeluaran tahunan sebanyak 2,000 tan barisan baru kuasa litium katod bahan pengeluaran.

ST juta yuan 255 juta syarikat pegangan pelaburan yang Terry bateri

14 Mei 2017, ST juta kepada 2.552 bilion yuan untuk melanggan 15.6% saham dalam Terui bateri.

Data menunjukkan bahawa bateri Terry telah ditubuhkan pada tahun 2007, perniagaan utama litium bateri katod bahan penyelidikan dan pembangunan, pengeluaran dan jualan, produk utama adalah siri XC litium besi fosfat, siri TR nikel kobalt mangan oksida dan sebagainya .

Pelaburan tenaga baru Wanrun 370 juta yuan untuk membina barisan pengeluaran peranti fosfat litium besi

14 Mei 2017, Wanrun tenaga pelaburan baru dalam pembinaan litium besi fosfat peranti barisan pengeluaran pengeluaran percubaan zon pembangunan ekonomi Yunyang Wilayah Hubei.

Adalah difahamkan bahawa pelaburan projek 370 juta yuan, projek yang dimasukkan ke dalam pengeluaran output Tahunan litium besi fosfat katod bahan 10,000 tan, nilai jumlah output perindustrian sehingga RM1.2 bilion.

CITIC mangan besar pelaburan sebanyak 26 juta yuan untuk membina nikel kobalt manganate bahan-bahan ternary projek

1 Jun 2017 mangan besar CITIC di Guangxi Chongzuo Industrial Park untuk melabur dalam nikel kobalt manganate bahan-bahan ternary projek pembinaan.

Difahamkan bahawa pelaburan projek 26 juta yuan, dalam tiga fasa pembinaan. Antaranya, fasa yang telah berkuat kuasa untuk menghasilkan produk bahan ternary 523 nikel-kobalt-mangan litium; dua akan dibina pada 2018 10,000 tan nikel-kobalt-mangan ternary ternary penting barisan pengeluaran untuk menghasilkan nikel 622 kobalt litium barangan bahan-bahan ternary manganate; tiga akan dapat dicapai dalam bahan-bahan ternary 2020 nikel-kobalt-mangan dengan kapasiti tahunan sebanyak 20,000 tan, kapasiti pengeluaran baru pengeluaran utama bahan ternary tinggi-nikel.

Teknologi Zhenhua melabur 300 juta yuan untuk membina projek talian pengeluaran bahan ternary

16 Jun 2017, teknologi Zhenhua mengumumkan bahawa ia bercadang untuk melabur 300 juta yuan untuk bateri litium-ion yuan tiga barisan pengeluaran bahan projek pembinaan (Yilong a), akan diselesaikan selepas selesai pengeluaran tahunan sebanyak 20,000 tan litium Bahan ternary kuasa bateri.

Negatif industri "sedut emas" super 123.4 bilion yuan

Bahan-bahan negetif yang global menunjukkan tahap yang tinggi centralization. Syarikat peneraju industri domestik dengan memperluaskan skala pengeluaran bahan-bahan negetif mengukuhkan Syarikat bahan mentah, kuasa, tawar-menawar meningkatkan kecekapan peralatan pengeluaran dan meningkatkan daya saing pasaran.

Shanghai Pu Taili untuk melabur 5 bilion yuan untuk menghasilkan bahan komposit katod karbon silikon yang baru

13 April 2017, projek bahan bateri litium-ion Pu Tai Lai menetap di Jiangsu Zhongguancun Sains dan Technology Industrial Park.

Difahamkan bahawa projek merancang melabur sebanyak 5 bilion yuan, 420 ekar tanah yang dirancang terlebih dahulu. Projek terutamanya merangkumi pembangunan, pengeluaran dan penjualan bersalut diafragma dan bahan-bahan katod. PU Tailai juga dengan Chinese Academy of Sciences kerjasama dengan pengeluaran bahan komposit katod karbon silikon yang baru, dijangka siap menjelang akhir tahun ini dan meletakkan ke dalam pengeluaran.

Po Tailong pelaburan sebanyak 680 juta yuan untuk membina litium katod grafit bahan projek

28 April 2017, Po Tyrone mengumumkan pelaburan dalam pembinaan bahan katod bateri litium-ion pemprosesan projek, termasuk pengeluaran tahunan pengeluaran tahunan sebanyak 20,000 tan litium dan 50,000 tan litium katod grafit bahan projek katod mesophase bahan karbon jujukan mikro pelopor badan projek. Jumlah pelaburan projek adalah 680 juta yuan.

Elektrik Chint melabur 60 juta yuan untuk menghasilkan bahan-bahan aloi logam litium

26 Mei 2017, elektrik Chint mengumumkan bahawa ia bercadang untuk 60 juta yuan untuk meningkatkan modal litium, menjualkan 20% kepentingannya.

Data menunjukkan bahawa bateri litium utama dalam litium bateri elektrod bahan, bahan-bahan aloi logam litium, dll, yang akan menjadi industri bateri graphenene Po Tyrone memberi sumber memberi tanah.

Teknologi Dafu melabur 600 juta yuan usahasama untuk menghasilkan produk graphene

Pada 28 Mei, 2017, Syarikat bercadang untuk menubuhkan sebuah syarikat usahasama dengan tenaga baru Ruisheng yang bersama-sama untuk membentuk sebuah syarikat usahasama bersama-sama bekerjasama dengan pengeluaran, penyelidikan dan pembangunan serta penjualan produk grafit seperti graphene.

Data menunjukkan bahawa tenaga baru mempunyai aplikasi grafit dipatenkan, syarikat usahasama Ruijin baru tenaga untuk teknologi holdings menyumbang sebanyak 51%, teknologi Dafu melabur 600 juta yuan secara tunai yang memegang 49%.

Guoxin Tong Kumpulan telah membuat pelaburan 6 bilion yuan untuk membina bahan-bahan negatif dan lain-lain projek

9 Jun 2017, Guoxin Tong Kumpulan melabur dalam pembinaan kuasa bateri katod bahan dan projek-projek lain.

Difahamkan bahawa jumlah pelaburan sebanyak 6 bilion projek, perancangan dalam tiga fasa pembinaan. Fasa pertama pada 2017 untuk 2018 disiapkan pada separuh pertama, pembinaan 70,000 meter persegi kuasa bateri dan barisan pengeluaran bateri telefon bimbit; dua untuk dilengkapkan pada 2018 untuk separuh pertama tahun 2019, pembinaan 50,000 meter persegi; tiga-2019 selesai pada tahun 2020, pembinaan 80,000 meter persegi.

Litium diafragma industri "sedut emas" super 20.276 bilion yuan

Dalam beberapa tahun yang lepas, margin tinggi litium pemisah telah menarik sejumlah besar kemasukan baru, tetapi kapasiti yang baru tertumpu dalam produk low-end dan halangan berteknologi tinggi untuk produk tempatan di dalam negeri bekalan jauh lebih rendah daripada pasaran permintaan. Pengembangan perniagaan litium pemisah, bukan sahaja untuk meningkatkan penawaran pasaran, lebih banyak teknologi adalah untuk mengatasi produk-produk mewah dalam halangan berteknologi tinggi.

Pelaburan tenaga baru Jin Li yuan 700 juta untuk membina projek diafragma litium bateri

8 Februari 2017, Hebei Jinli tenaga pelaburan baru dalam pembinaan projek diafragma bateri litium memulakan operasi. Difahamkan bahawa pelaburan projek 700 juta yuan, seluas 70 ekar, selepas selesai pengeluaran litium bateri pemisah 55 juta persegi meter.

Inovatif saham dilaburkan 5.55 bilion yuan pemerolehan bahan-bahan baru

2 Mei 2017, saham inovatif 5.55 bilion pembelian Shanghai Enjie baru bahan Technology Co, Ltd. Yang dibangkitkan 800 juta yuan dana bagi pembinaan basah barisan pengeluaran Zhuhai Enjie lima. Difahamkan bahawa projek tersebut akan mencapai pengeluaran tahunan sebanyak 420 juta meter persegi.

Ted industri melabur 250 juta yuan untuk membina litium bateri diafragma salutan projek

9 Mei 2017, Shandong Liaocheng pembangunan zon dan Shandong Liaocheng Ted Industrial Co., Ltd. telah menandatangani kontrak untuk rancangan industri TEDA untuk melabur 250 juta yuan untuk membina litium bateri diafragma salutan ini.

Timur Gao filem pengeluaran kuasa elektrik diafragma automatik barisan pengeluaran

Mei 1917, pengeluaran membran Donggao dan pembinaan talian pengeluaran automatik kuasa bateri diafragma menetap di Daerah Baodi Tianjin.

Difahamkan bahawa projek untuk projek BELB Gao Timur filem, dibahagikan kepada empat baris pengeluaran, selepas siapnya kapasiti pengeluaran akan mencapai 200 juta meter persegi. Adalah dijangkakan bahawa keseluruhan projek dijangka siap menjelang akhir tahun ini.

Golden Crown elektrik melabur 1.476 bilion yuan pengambilalihan diafragma bercita-cita tinggi

20 Jun 2017, Golden Delicious elektrik pelaburan 1.476 bilion yuan pengambilalihan bercita-cita tinggi diafragma, transaksi selesai, diafragma bercita-cita tinggi akan menjadi sebuah syarikat tersenarai anak elektrik Golden Delicious.

Adalah difahamkan bahawa diafragma bercita-cita tinggi mempunyai kapasiti tahunan sebanyak 110 juta meter persegi, kini sedang membina tiga projek, kapasiti pengeluaran sebanyak 9000 meter persegi, dijangka menjelang 2020 kapasiti jumlah akan meningkat kepada 300 juta meter persegi.

Freudenberg melabur AS $ 7.2 bilion dalam teknologi pemisah bateri

Menurut laporan media, pada Mei tahun 2017, Freudenberg mengadakan sidang akhbar di Beijing untuk mengukuhkan susun atur teknologi bateri pemisah di China. Perkembangan akan melabur RM7.2 bilion yuan.

Difahamkan bahawa, berbanding dengan produk-produk tradisional, di Freudenberg Keselamatan diafragma mempunyai kelebihan yang ketara. Ia sangat meningkatkan Keselamatan, haba yang lebih banyak, dengan itu, meningkatkan hayat bateri litium. Pada masa ini, diafragma Freudenberg telah diuji oleh sistem positif yang bertenaga tinggi, berikutan pertumbuhan pesat keperluan kenderaan elektrik permintaan dan bateri ketumpatan tenaga, diafragma Freudenberg berkesan akan meningkatkan kebolehpercayaan dan Keselamatan.

Bertuah filem pelaburan 600 juta yuan berprestasi tinggi litium bateri pemisah ke peringkat pengeluaran besar-besaran

26 Mei 2017, bertuah filem pelaburan 600 juta yuan untuk membina pemisah bateri litium berprestasi tinggi ke peringkat pengeluaran besar-besaran. Adalah difahamkan bahawa projek ini dimulakan perbicaraan pada Julai 2016, dalam tempoh 9 bulan import, skala kapasiti pengeluaran akan mencapai 40 juta meter persegi.

Teknologi Sinoma untuk membina satu baris pengeluaran pemisah bateri litium basah

26 Jun 2017, teknologi Sinoma berkata bahawa syarikat yang dilaburkan di dalam pembinaan empat litium basah diafragma pengeluaran talian telah dipasang dua, sedang memasuki fasa pentauliahan, dijangka akan memulakan operasi pada separuh kedua. Lain-lain kedua-dua pengeluaran garis dijangka akan mula beroperasi pada separuh pertama tahun depan, Semua selesai, kapasiti pengeluaran Tahunan akan mencapai 240 juta meter persegi.

Bintang sumber bahan pelaburan 3 bilion yuan untuk membina projek diafragma litium bateri

28 Jun 2017, Changzhou Xingyuan baru tenaga bahan Co., Ltd. litium bateri diafragma projek dimulakan pada Changzhou zon pembangunan ekonomi asas. Adalah difahamkan bahawa jumlah pelaburan 3 bilion yuan, projek disiapkan dalam dua fasa. Projek telah siap dan dimasukkan ke dalam pengeluaran dijangka akan menghasilkan pengeluaran tahunan sebanyak 360 juta meter persegi litium bateri basah diafragma dan bersalut diafragma. Setelah siap semua projek, akan mencapai jualan tahunan di antara 3 bilion yuan.

China dan Thailand untuk melabur RM1.5 bilion yuan untuk membina projek diafragma litium bateri

Jun 30, 2017, Jiangxi China dan Thailand Technology Co., Ltd. (dirujuk sebagai "teknologi China dan Thailand") litium diafragma projek dimasukkan ke dalam operasi di wilayah Jiangxi.

Difahamkan bahawa projek ini meliputi kawasan seluas 118 ekar, jumlah pelaburan sebanyak RM1.5 bilion yuan, input tiga. Fasa ke empat kering baris pengeluaran; dua ke talian pengeluaran basah dua; tiga mengikut permintaan pasaran satu demi satu ke dalam beberapa barisan pengeluaran basah.

Elektrolit industri "sedut emas" super 2.783 bilion yuan

Litium hexafluorophosphate sebagai elektrolit ledakan bahan mentah terus meningkat. Dengan selesainya pelaksanaan lama dan menandatangani perintah baru, harga elektrolit bateri litium dijangka membawa gelombang kenaikan harga. Dalam situasi ini menguntungkan dalam keadaan ini, Syarikat telah meletakkan berkuat kuasa, untuk menangkap perjalanan.

Shanshan bahan-bahan baru untuk melabur pengeluaran 500 juta yuan litium hexafluorophosphate

9 Mac 2017, Shanshan baru tenaga (Quzhou) Co., Ltd. litium bahan dan peralatan sampingan projek litium hexafluorophosphate projek cap. Difahamkan bahawa projek ini tempoh pelaburan 500 juta yuan, dan akhirnya membina pengeluaran tahunan sebanyak 6,000 tan hexafluorophosphate litium dan 50,000 tan projek integrasi elektrolit bateri litium-ion.

Guotai Huarong melabur 100 juta yuan untuk membina projek elektrolit bateri litium-ion

26 April 2017, Cathay Pacific Huarong bangunan projek elektrolit bateri litium-ion yang menetap di Ningde pula. Difahamkan bahawa jumlah pelaburan 100 juta yuan. Pada masa ini, loji ini masih dalam proses pembinaan, tempoh pembinaan dijangka 1 tahun.

Zhuhai Zetai dibangkitkan 1.81 bilion yuan untuk membina projek elektrolit bateri litium-ion

16 Mei 2017, Zhuhai City Wei elektronik bahan Co., Ltd. untuk mengumpul dana 204 juta yuan