2017 Beijing baru tenaga kereta direktori padan analisis penuh bateri

- Feb 28, 2017-

23 Februari 2017, Beijing baru tenaga industri Persatuan automobil dikeluarkan suatu pengisytiharan kenderaan tenaga baru yang memfailkan perusahaan dan produk maklumat publisiti, Beiqi, BYD, Changand #39; an, JAC, Tesla, Geely dan lain-lain harga kereta pertama dimasukkan dalam direktori. Untuk menerbitkan model maklumat serta, Xiaobian mendapati bahawa bagi model-model ini menyokong bateri daripada BYD yang, zaman Ningde, teknologi Fu (Ganzhou), Guoxuan yang berteknologi tinggi dan pengeluar bateri lain. Melalui sistem pengumuman produk, kewibawaan data industri dan lain-lain cara, bateri rangkaian China di Beijing baru tenaga kenderaan Katalog model yang dibuat oleh bateri yang disusun, melalui data Jadual ini, kita boleh 2017 Beijing pasaran baru tenaga kenderaan kuasa bateri konfigurasi mempunyai pemahaman yang lebih terperinci. Sebagai Tesla maklumat bateri kurang, jadi bateri Tesla artikel ini buat sementara waktu dibincangkan.

2017 Beijing baru tenaga direktori padan bateri kereta penuh analisis

2017 Beijing baru tenaga direktori padan bateri kereta penuh analisis

Katalog model sokongan pengagihan perniagaan bateri

2017 Beijing baru tenaga direktori padan bateri kereta penuh analisis

Dari jadual tersebut, kita dapat melihat bahawa model Katalog yang dilengkapkan dengan syarikat pengedaran bateri adalah seperti berikut: Ningde era 4, membentuk 29%, merupakan bilangan terbesar seramai perusahaan ke dalam direktori perniagaan bateri; Huizhou BYD dan teknologi Fu (Ganzhou) 3 bahagian, setiap satu menyumbang sebanyak 22%; Chongqing Changan tenaga baru 2, perakaunan untuk 14%; Shenzhen Baker dan satu lagi telah tidak lagi ditemui maklumat perniagaan bateri 1, setiap 7%. Ia boleh dilihat, Ningde era, Huizhou BYD dan teknologi Neng Fu (Ganzhou) di tiga Syarikat bateri akan menjadi pemenang pasaran Beijing.

Model Katalog yang menyokong pembahagian jenis bateri

2017 Beijing baru tenaga direktori padan bateri kereta penuh analisis

Daripada angka yang kita boleh lihat, litium besi litium model dengan model 6, mewakili 40%; tiga model bateri dengan model 4, mewakili 27%; lain-lain model 5 hanya menandakan andquot di; batteryandquot litium-ion; , Yang mana jenis bateri yang masih tidak diketahui, bateri ini menyumbang sebanyak 33%. Ia boleh dilihat bahawa katalog, litium besi fosfat model dan model ternary yang mewakili majoriti, ini bersama-sama menyumbang sebanyak 67%.