Baru tenaga jualan kereta penumpang 320,000 2016

- Jan 12, 2017-

Menurut Persatuan pengilang data, pada Disember 2016 tenaga jualan kereta penumpang baru mencapai 38000, kadar pertumbuhan keseluruhan sebanyak 2% tahun ke tahun. 12 bulan prestasi pertumbuhan tahun-atas-tahun hibrid adalah lemah daripada kereta elektrik yang tulen, kereta penumpang elektrik tulen sehingga 12% tahun ke tahun, tetapi plag yang bercampur-campur ke bawah 25%, iaitu pembelian kenderaan tenaga baru ke dalam keputusan serantau cerutan pembangunan, dasar pembelian alternatif negara sebagai pembangunan kenderaan tenaga baru, teras pendorong.


Januari-Disember 2016 baru tenaga kereta penumpang keseluruhan jualan unit 32 juta, peningkatan sebanyak 84%. Jualan kereta elektrik tulen yang unit 24 juta, peningkatan sebanyak 116%; plag masuk bercampur jualan sebanyak 80,000 unit yang meningkat sebanyak 26%.


Kenderaan tenaga baru pada tahun 2015 selepas pertumbuhan tinggi pada 2016, kereta penumpang tenaga baru pasaran ciri-ciri penyesuaian dan pembangunan daripada pelarasan. 2016 pada separuh pertama Mac-Jun kenderaan tenaga baru secara beransur-ansur mencapai menyambung pertumbuhan, pada Jun 2016 sprint kepada 3.5 juta unit. Separuh kedua tahun 2016 Julai-Oktober kenderaan tenaga baru dalam unit 3 juta sekitar negeri stabil penyatuan, menunggu lagi momentum pertumbuhan. November-Disember 2016 dasar sokongan tenaga bertambah, Disember tenaga jualan kereta penumpang baru mencapai tahap yang tinggi 38000.


Pertama, baru tenaga penumpang kereta jualan lonjakan.


Disember baru tenaga kenderaan pertumbuhan jualan lebih garang


1484098669733298.PNG


16 tahun 3-6 bulan terus alihkan ke atas trend penggantungan, 7-10 bulan dalam tempoh yang stabil, kukuh pada bulan November, Disember ke akhir tempoh penyatuan. Dengan penyelarasan dasar kenderaan tenaga baru, pasaran kereta penumpang dalam tempoh pengukuhan suku ketiga, kadar pertumbuhan telah perlahan pada bulan November, pasaran secara beransur-ansur pulih pada bulan Disember untuk menstabilkan. Disember jualan baru tenaga kenderaan 37,999 unit, meningkat 15% pada bulan Disember 37,137 unit sehingga 2% kadar pertumbuhan adalah paling rendah dalam sejarah, mencerminkan akhir fenomena penstabilan.


Kenderaan tenaga baru selama ini adalah bekas rendah selepas bergerak sehingga trend di berkelajuan tinggi, 15 tahun pada bulan November berbanding lonjakan relatif pada bulan November. Dari 15 tahun sejak bulan Ogos, jualan kenderaan tenaga baru kepada trajektori daripada pemulihan, akhir 15 tahun adalah rantaian bulanan beberapa bulan pertumbuhan pesat pada bulan Disember merupakan rantai kira-kira juta oleh ribut, ribut pesat Pemanasan haba pasaran. Januari-Mac 16 tahun penyejukan adalah sejajar dengan trend biasa ciri-ciri kenderaan tenaga yang baru pada bulan April-Jun membuat peningkatan yang 1.5-fold dalam kadar pertumbuhan suku 3 kereta penumpang yang perlahan pada bulan Disember, 3.8 juta unit pada akhir ciri-ciri penstabilan, pasaran masih diaktifkan.


Disember jualan kenderaan tenaga baru dalam struktur mewah


1484098717831675.PNG


Kereta penumpang tenaga baru Disember menunjukkan rendah tahun-atas-tahun pertumbuhan ciri kestabilan kadar dan rangkaian. 16 tahun pada bulan Disember jualan kereta penumpang baru tenaga dicapai 38000, kadar pertumbuhan keseluruhan sebanyak 2%. Disember prestasi pertumbuhan tahun-atas-tahun hibrid adalah lemah daripada elektrik tulen Kereta, kereta penumpang elektrik tulen sebanyak 12% tahun-atas-tahun, tetapi plag yang bercampur-campur ke bawah 25%.


A00 kenderaan elektrik dalam prestasi elektrik tulen perlahan, A-level bandar-bandar untuk membeli prestasi adalah masih kuat, peningkatan Penyewaan untuk melambatkan. Disember kelas A kenderaan elektrik kadar pertumbuhan sebanyak 2 kali prestasi kukuh, iaitu permintaan untuk Beijing dan Penyewaan permintaan untuk menarik berkesan.

Kenderaan elektrik bertaraf A00 di tengah-tengah tahun ini selepas memasuki tempoh bermusim terlaras, Disember penurunan bertaraf A00 yang lebih besar. Disember A00-tahap kereta elektrik di bulan November oleh-39%, iaitu peningkatan sebanyak – 27%.


16 tahun dari Januari hingga Disember jualan keseluruhan unit kereta 32 juta penumpang tenaga baru, peningkatan kadar pertumbuhan 84% adalah agak sihat dan munasabah. Jualan kereta elektrik tulen yang unit 24 juta, peningkatan sebanyak 116%; plag masuk bercampur jualan sebanyak 80,000 unit yang meningkat sebanyak 26%. Plag masuk 16 tahun prestasi adalah lemah.


Jualan kenderaan tenaga baru struktur perubahan pesat


1484098742949150.PNG


16 tahun baru tenaga dalam penumpang plug-in kereta mewakili 25% daripada relatif sebanyak 15% daripada jumlah 36% berbanding sedikit rendah, pembentukan prestasi palam elektrik super yang tulen.


16 tahun satu perempat daripada kereta penumpang elektrik tulen secara asasnya produk sedan, secara beransur-ansur mengecut, awal suku kedua JAC IEV6S, pra-MPVSUV Beiqi EX200 SUV mula berkembang pada jumlah penubuhan penerokaan SUV elektrik tulen. Kereta 4 suku jauh lebih kuat daripada SUV, yang merupakan kesan daripada kenderaan tenaga baru, bateri produk-produk untuk melambatkan peningkatan.


16 tahun hibrid model kepelbagaian, SUV dan lain-lain prestasi yang kukuh, pada bulan Disember tahun lepas, BYD untuk menyertai hibrid, SUV adalah trend bercampur-campur. 16 tahun satu perempat jumlah Tangand #39; s prestasi yang kukuh, tetapi permulaan carand penumpang SAIC #39; s baru tolak sedan dengan enjin disel untuk menyambung kedudukan dominan. Dengan rangkaian tentang Tadbir Urus dalam kereta, 10-12 bulan campuran dan gaulkan kemelesetan keseluruhan, pertumbuhan jualan Chery Ai Ruize adalah lebih baik, kereta sementara meneruskan dominan yang bercampur-campur.


Tenaga kenderaan jualan peringkat perubahan baru


1484098763391571.PNG

15 tahun tulen kenderaan elektrik dalam kereta bertaraf A00 yang menyumbang 64%, dan kenderaan elektrik A0-kelas untuk menjadi kuasa utama mutlak, kombinasi jenis kereta elektrik ekonomi menjadi kuasa utama. Tetapi wabak kereta elektrik kelas A Januari-Disember 16 tahun ini meningkat kepada 37% daripada bahagian elektrik yang tulen, iaitu Changan, Geely dan BYD barangan elektrik bertambah transformasi sebab-sebab lain, tetapi juga bertaraf A0 kenderaan elektrik sementara pelarasan kesan. 12 bulan pemulihan kenderaan elektrik Mini, kenderaan elektrik kecil telah diserang dari atas ke bawah trend yang bersuara sedikit.


Hibrid kebanyakannya berasaskan kereta kelas A, BYD Qin, Roewe 550 adalah utama mutlak. Dan ke BMW 5 siri sebagai wakil dari syarikat usahasama jenama mewah plug-in hybrid prestasi juga sangat baik. Disember plug-in A peringkat pertumbuhan jualan terus berkembang, pembelian bandar masih merupakan sumbangan utama plag yang bercampur-campur.

Perubahan segmen kenderaan tenaga baru


Blob.PNG


Semasa tulen elektrik bertaraf A00 kereta untuk menjadi model-model kenderaan utama yang mutlak, pertumbuhan prestasi yang cemerlang, manakala prestasi kenderaan elektrik A-kelas juga kuat. A-kelas polisi perlindungan yang lebih baik kenderaan elektrik, jadi ada dasar ekonomi sama ada kesan turun naik kenderaan elektrik ciri-ciri, tetapi potensi bertaraf A00 yang amat besar.


Kedua, pada bulan Disember jualan kenderaan utama tenaga baru kenderaan prestasi kukuh


Disember baru tenaga kenderaan jualan trend pengeluar utama


Blob.PNG


Trend pasaran kenderaan tenaga baru adalah kuat, kenderaan tenaga penjimatan tenaga dan baru hari ini untuk membangunkan Peta Jalan teknikal untuk mengukuhkan idea-idea pembangunan bercampur, dicadangkan hibrid jualan melampaui kenderaan tenaga baru yang tradisional, yang layak perubahan dasar perhatian. Kami juga dicampurkan pengeluar untuk mempertimbangkan. 16 tahun kenderaan tenaga baru adalah sebahagian besarnya peribadi Syarikat super prestasi, Zotye, Geely, BYDand #39; s super prestasi. Manakala aliran tenaga baru dan JAC Beiqi agak stabil.


Kenderaan tenaga baru pada bulan Disember pertumbuhan jualan kenderaan utama adalah stabil


1. jpg


jualan kereta elektrik tinggi 16 tahun adalah Shenbao D50 elektrik, elektrik E elektrik Beijing baris, dikenali kacang D1, BYD e5, BYD Qin EV, JAC IEV dan sebagainya.


Kekuatan di Disember bulan November kereta elektrik adalah terutamanya kenderaan elektrik mikro, manakala model permintaan pasaran Beijing diperlahankan. Sebagai contoh, dengan SAIC Dabao D50, BYD e5, BYDand #39; s EV dinasti Qin dan lain-lain kenderaan elektrik A-level ini tidak kuat.


Disember penjualan memberangsangkan bagi pengeluar kenderaan elektrik adalah Thai awam, BYD, Geely, dll, adalah lebih daripada 6,000. Terutamanya dalam pasaran dalam tempoh pengukuhan pasaran Beijing adalah penting, prestasi tenaga baru Beiqi super


Model hibrid di Disember di prestasi adalah stabil, kerana dinasti Qin BYD dan Guangzhou Chuanqi, Volvo S60 dan lain-lain model utama dalam pembelian cityand #39; s prestasi yang kukuh, tetapi faktor-faktor pasaran serantau memberi kesan kepada pengeluaran lebih besar dan jualan, Tang agak tinggi yang perlahan. Memasang model yang utama Roewe siri untuk mengekalkan tahap lebih daripada 2,000 unit, semalam Roewe E950and #39; s prestasi adalah super. Shanghai kelebihan pasaran campuran adalah masih lebih jelas, Guangzhou dan Shenzhen pasaran semasa prestasi tenaga baru secara umum.


Input pengeluar kenderaan tenaga baru


Blob.PNG


Kenderaan tenaga baru dalam pengagihan Kumpulan utama adalah agak tidak sekata, melihat keseluruhan pada masyarakat Thai pada bulan Disember ini agak menonjol, BYD keseluruhan kuat dan Geely 5-7 bulan untuk menyambung jualan pasukan utama pada bulan Disember, menguntungkan golongan kuat.


16 tahun perusahaan milik kerajaan negeri di Beiqi itu, Changan, JAC, Chery, SAIC dan lain-lain kenderaan elektrik dalam syer stabil dan peningkatan, tetapi dengan kelembapan tambahan dalam kenderaan elektrik, struktur pasaran elektrik secara beransur-ansur berubah.


Hibrid SAICand # 39; s bahagian dalam 16 tahun penambahbaikan yang berterusan, BYDand #39; s monopoli mutlak saham telah menurun secara beransur-ansur. Tetapi pada bulan Disember yang tajam peningkatan jualan Chery, BYD Shenzhen kelebihan masih sangat baik.